Комплекти за крафт бира за подарък

Ако имате приятели, които са хард привърженици на бирата, то можете да ги зарадвате приятно, като им подарите комплекти за крафт бира. Ако за пръв път се сблъсквате с подобен тип джаджи, ще Ви обясним, че това са малки системи, в които е включено всичко необходимо за приготвяне на крафт бира в домашни условия. По този начин ще блеснете с оригиналност и ще подарите нещо, което се различава от парфюм, тениска и всички банални сувенири, които намирате по магазините.

Какво представлява комплектът за крафт бира?

На пазара можете да откриете оригинални комплекти за крафт бира, с чиято помощ можете да направите приятна и ароматна бира за една седмица. В комплектите влизат съставките за варене на бира, малко буре за ферментация, както и клапа, с която да контролирате налягането при ферментацията. С един подобен комплект можете да направите 5 литра страхотно пиво.

В разстояние от една седмица вашата крафт бира ще бъде приготвена. За целта е нужно да изчакате 5 дни за ферментиране на бирата и да я държите 2 дни в хладилника, за да се избистри. След това вече можете да почерпите вашето семейство и приятели, като вкусът ще бъде неповторим и ще Ви върне в онзи години, когато пивото беше повече от вкусно и ароматно.

При положение, че имате другари, които си падат по бирата, то тогава не се колебайте да изберете някой от многото комплекти за крафт бира за подарък, тъй като така ще излезете с едни гърди пред останалите, които със сигурност ще подарят поредната “забавна“ статуетка със зодиакален знак или тениска с “оригинален“ надпис. Бъдете по-различни и дайте на близкия си това, което харесва най-много в живота си. Това ще бъде един наистина топъл и незабравим спомен.

Скъпи ли са комплектите за крафт бира?

За разлика от скъпите системи за варене на бира, малките комплекти за крафт бира, които можете да откриете на свободна продажба варират между 50 лв. и 100 лева. В цената влизат съставките за бирата, бурето за ферментация, регулатор за варенето и други неща. Не бихме казали, че това удоволствие е скъпо, защото всеки инвестиран лев си струва, тъй като получавате нещо много по-различно от джунджуриите, които сте свикнали да купувате от пазарите.

Вашият коментар