Как да изберем подарък за момче

Избирането на подарък за момчета не е чак толкова трудно. За да решим какво да купим, просто трябва да разберем какви са техните хобита и любимите им „играчки”. Когато се съмнявате, вземете им нещо практично. Нещо, което да им помогне в работата, ученето, в забавленията или релаксацията – разни джаджи, спортни билети или книги. Като цяло стойте далеко от дрехите.

И ето я и огромната разлика от избирането на подаръци за жени – стойте настрана от „декоративни” предмети (вази, картини, статуетки…Както и от неща, висящи на огледалото за обратно виждане в колата или разни лепенки за нея…). Ако подаръкът е за човек, за който ви е грижа или вашето гадже, може да му купите нещо, което да му напомня за някои специални моменти, които сте споделили заедно. Или някакви по-специални думи, които сте си казали един на друг (например синджирче с кръстче на него, ако например той е религиозен). Сайтът Dreboliiki.com притежава опции за персонализирано търсене на подарък според неговите интереси и пол.

 1. Не се колебайте да го питате какви са неговите желания. Ако искате да го изненадате, бъдете внимателни и следете за какво говори най-често, „водете си записки” и разберете кои са нещата, които би искал да има в момента.
 2. Определете какъв е начинът му на живот. Обича ли той спорта? Работохолик ли е? Ученик или студент? Любител на фитнеса и здравословния начин на живот? Това са някои доста общи категории, но като цяло ще ви дадат добра отправна точка.
 3. Вземете под внимание неговата възраст, както и социалния му (финансов) статус. Очедвидно ако е човек, който разполага с доста пари и може да си купи каквито иска неща, по-добре му вземете нещо наистина качествено и изключително, отколкото повече на брой, но евтини подаръци, които може да сметне за, така да кажем… боклуци. От друга страна, тъй като той е в състояние да си купи каквото си поиска, не се колебайте да му дадете нещо от сърце, което да представя по някакъв начин вас или вашата връзка помежду ви. Колкото по-сантиментална стойност притежава този подарък, толкова повече той въобще няма да се интересува от цената му. Има неща, които парите не могат да купят.
 4. Добра идея е да му изпечете нещо, като например тарталети! Поднесете му ги по подобаващ начин, заедно с ръчно изработена от вас картичка – това би било много добър ход от ваша страна.
 5. Вземете в предвид вашия бюджет и колко може да отделите за подарък, имайки предвид връзката между вас (не похарчвайте повече от 30 лв. за подарък за момче, освен ако не ви е много добър приятел или част от семейството). Някои мъже може да се почувстват неудобно, получавайки подарък струващ над 30 лв. от човек, който им е просто познат.
 6. Помислете за подаръци, имащи отношение към хобитата на момчето, дори и да не са директно свързани с тях. Например, ако момчето, за което ще купувате подарък е плувец и въобще някой, който обича да плува и да се гмурка в дълбоки води. Може да му подарите някое наскоро излязло ръководство, което съдържа най-добрите места за гмуркане в света например. Ако обича да се занимава с фотография, една карта памет би била добра идея, но първо разберете какъв тип карти поддържа фотоапаратът му и му вземете поне 8-16 гигабайта памет.
 7. Ако той е активист (било то политически, обществен или еко активист), обмислете варианта да го абонирате за бюлетин или уеб сайт, поддържан от група активисти, като една част от подаръка ви може да иде за каузи, за които него го е грижа. Или може да направите дарение от негово име на благотворителна огранизация, за която той редовно допринася. По този начин, той ще знае, че и вас ви е грижа за тази кауза.
 8. Ако той е по-скоро егоист, можете да му падарите нещо, на което да е изписано името му (например дървена кутийка за пури или нещо такова).
 9. Ако пък обича да купонясва, може да му купите Вип карта за някой от любимите му клубове или заведения.
 10. Ако е спортен фен, едва ли ще сгрешите ако му купите билети за някой мач, или пък сувенир с автограф на любимия му спортист. Но знайте едно. Това че е мъж, не означава непременно, че обича спорта.
 11. Ако е почитател на класическата музика и долу-горе ви е ясно какво обича да слуша, вземете му билети за концерт (Добре е да избягвате да му подарявате дискове с музика, освен ако не сте напълно сигурни какви дискове с музика той притежава и какви би искал да си вземе).
 12. Но ако все пак нямате и най-малка идея какво да му вземете, или трябва да му купите нещо в последния момент, няма да сгрешите да му подарите стандартни подаръци като: тениски, парфюми и тн…Ако той е най-добрият ви приятел, може да му купите някакви сладки или пастички от магазина, да изтеглите някой филм и просто да си прекарате приятно.