10 идеи за подаръци за баба и дядо

Нуждаете се от перфектния подарък за вашите любими баба и дядо? Изберете измежду тези 10 чудесни идеи.

Хубаво е да подарявате подаръци на вашите баба и дядо, но също така това може да се окаже доста трудна задача. Често те се преместват да живеят в по-малки къщи или апартаменти и нямат нужда от допълнителни неща, а и като че ли те си имат всичко.

Ако се нуждаете от помощ при избирането на подарък, можете да разгледате и предложенията за интересни и нестандартни подаръци в онлайн магазин dreboliiki.com.

Дигитална фоторамка

За тези баба и дядо, които живеят далеко от вас дигиталната фоторамка е идеален начин да им покажете какво правят техните любими внуци. Някои модели дори имат приложение, което позволява да теглите снимки директно върху рамката. Все пак не забравяйте да им покажете как правилно да работят с нея.

Фотоалбуми

Ако вашите баба и дядо обичат да разглеждат стари снимки и да си спомнят за изминали моменти, добре е да изберете в този случай фотоалбумите. Можете да изберете някаква тема като например ваканция или семейна сбирка или пък да покажете изминалата година в снимки. Ако знаете повече за живота на вашите баба и дядо и имате достъп до техни албуми и снимки, обмислите идеята да създадете специален фотоалбум съдържащ тяхната лична история и живот.

Фотоалбуми

Творения на внуците

Почти всички баба и дядо обичат да виждат творенията на своите внуци и вариантите за такъв подарък са безбройни. Една проста идея би била детето да оцвети някоя рисунка върху хубава хартия и да я сложите в рамка. Има фирми, които могат да ви помогнат и да отпечатът рисунката върху чаши, възглавници, одеала, плюшени животни или платна. Децата ви с радост биха поднесли такъв подарък на специалните за тях баба и дядо.

По-нов модел

Ако вашите баба и дядо харесват неща, които вече са износени и остарели, помислете за идеята да им купите по-новия модел или версия на тези неща. Например може да замените техния любим чайник, който вече е хванал ръжда. Комплект чаши, които вече не си съответстват една с друга. Кърпи, които са изхабени и скъсани. Тенджери и тигани, седейки в кухнята по-дълго отколкото вие сте на този свят. Някои предмети имат сантиментална стойност, така че внимавайте какво подменяте.

Хубав спомен

Всеки път когато попитам моя баща какво иска да му подаря за Коледа, той все ми казва едно и също: „Нищо не искам да ми даваш”. За баба и дядо, които не се нуждаят от нищо, обмислите варианта да им подарите някакво хубаво преживяване, което да им остане спомен за цял живот. Например за 80 годишния рожден ден на моя дядо, той полетя с балон.

Ваканция

Други такива идеи включват разходна с лодка, посещения на известни исторически местности. Научаване на ново умение или посещение на пиеса или концерт. Такива едни преживявания може да са много по-добър избор като подарък, защото може да им се насладите заедно.

Стари любими вещи

Ако вашата баба има любим парфюм или дядо ви има списание без което не може да живее, да им подарите такива техни любими неща е добра идея. Понякога традиционните подаръци са най-добрият избор.

Чувствени послания

Ако те наистина нямат нужда от нищо, а и бюджетът ви е ограничен, едно сърцераздирателно ръчно написано писъмце ще бъде подарък, в който те ще се влюбят. Можете да помогнете на вашите деца да изразят почитта си към баба и дядо като напишете писмо и го поднесете заедно с някакви дребни сладки. За по-малките на възраст деца, те могат да нарисуват някаква рисунка с написано от вас кратко изречение или фраза изречена от тях.

Помощ

Ако вашите баба и дядо живеят наблизо, прекрасен подарък, който може да им направите, е просто да им окажете вашата помощ. Ако сте тинейджър например можете да им помогнете с косенето на тревата, миенете на колата или прозорците и други задачи, които вашите баба и дядо биха се радвали да извършите вместо тях.

Ценни спомени

Поставяне на стари семейни снимки в рамки, подаряване на историческа книга за значимо събитие или време, което е от важно значение за вашатите баба и дядо. Създаване на родословно дърво…всичко това представляват идеи за подаръци съхраняващи ценни спомени, които биха оставили дълбоко впечатление и радост в любимите за вас хора.

Ако вашият дядо е служил в армията, обединявайки под някаква форма (например в рамка) всички негови медали и други дадени му предмети за заслуги към страната, би било наистина чудесен подарък. Може дори да направите специален фотоколож със семейни снимки. Тези неща са нещо, което може да се предава от поколение на поколение. Затова са идеален подарък.

Подарете вашето време

Ако не може да си позволите да им подарите екскурзия, но все пак искате да направите нещо хубаво за тях, вместо просто да им подарявате обикновен подарък, бъдете по-креативни и измислете идея как да прекарете повече време с тях. Това наистина ще е нещо значимо както за вас, така за вашите баба и дядо. Можете да ги изведете някъде на обяд, да се разходите заедно сред природата или планината… всичко това са отлични възможности да прекарате повече време заедно.

Без значение какъв подарък ще им подарите, ако е поднесен с любов и от сърце, вие ще ги направите наистина много щастливи. А какво по-хубаво от това…